1 490Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom
Cikkszám: 8712494301601 Kategória:
Az alapfaj Chilében honos, megvastagodott, húsos gyöktörzsű növény.

A hibridek magasabb növésűek, leveleik keskenyek, lándzsásak, élénkzöld színűek. A virágok nagy laza fürtben nyílnak. Színük változatos, a halványsárgától a sötétbordóig, a belső lepelleveleken más színnel és csíkozással.

Laza, igen jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajt és félárnyékos fekvést kedvel. Évelőágyba, védett helyre, déli fal elé ültessük, és óvjuk a téli csapadéktól. Érdemes más cserépben előnevelt növényeket kiültetni. Szeles, kitett helyre nem való! Kiváló vágott virág. A megvásárolt rizómákat mielőbb ültessük el, ügyelve törékeny gyökerekre.

A biztonságos áttelelés érdekében vastagabb védőréteg szükséges. Takarásra használjunk laza anyagot. A hagymások áttelelését sokszor nem a hideg, hanem a rothadás veszélyezteti, a túlzott nedvesség miatt. Ezért az ilyen növényeket laza, jó vízelvezetésű talajba ültessük, terítsünk alájuk a nedvességet elvezető sódert, durva homokot, ne gyűjtse, tárolja azt. Ne használjunk fűrészport vagy letömörödött, földes avart, hanem szalmát, laza, rostos tőzeget, a kertből származó kórókat, szőlővenyigét, gallyat.

Takarással télálló.

  • Méret: 65-90 cm
  • Virágzás: július/augusztus
  • Ültetés: április/május
  • Fényigény: félárnyék
  • Télállóság: igen
  • Felhasználás: cserepes, vágott-virág

További információk

Tömeg 0,06 kg
Egyéb tulajdonságok

,

Fényigény

Magasság

,

Szín

Virágzási idő

,