990Ft

Egyéb tavaszi/őszi

ARUM ITALICUM: Tavasszal és ősszel is ültethető, nyári virágzású növény. Ültetés laza talajba, napos vagy árnyékos helyre. Őszi ültetés esetén az első télen takarja lombbal vagy szalmával a kifagyás ellen.

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom
Dél-Európában és Észak-Afrikában honos gumós évelő. Dárda alakú, nyilas vállú levelei fényes sötétzöldek, fajtától függően feltűnően vagy alig észrevehetően fehéres, ezüstös erezetűek. Levelei nyáron leszáradnak, majd ősszel hajtanak újra, és enyhébb télen áttelelnek. Halványzöld buroklevéllel körülölelt sárga torzsavirágzatából narancspiros bogyós termék csoport fejlődik. Minden része mérgező! Humuszban gazdag, nyirkos, termékeny talajban, árnyékos, félárnyékos helyen fejlődik jól. Fák, bokrok alá, áttelelő szép lombja miatt kora tavasszal virágzó hagymásokkal társítva ültethetjük. Sokáig díszlő piros termék csoportja miatt örökzöldekkel, borostyánnal is jól társítható.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Tavasszal és ősszel is ültethető.

Télálló.

  • Méret: 30-40 cm
  • Virágzás: május/június
  • Ültetés: március/április, augusztus/október
  • Fényigény: árnyék
  • Télállóság: igen
  • Felhasználás: évelőágy
  • Kiszerelés: 1 db/csomag

További információk

Tömeg 0,06 kg
Egyéb tulajdonságok

Fényigény

,

Magasság

Szín

,

Virágzási idő

,