790Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom
Cikkszám: 8712494302882 Kategória:
Kínában és Japánban honos, gyöktörzzsel terjedő tövű évelő.

 

Felálló szárakon, tojásdad, hullámos szélű, szórt állású levelek hónaljában hozza jelentéktelen, fehér virágait. Felfújt csészéje később a bogyótermés körül narancsszínű lampiont alkot. Ezekből a szár hosszában 5-10 is fejlődik, és augusztustól színesedve, hosszú ideig díszítenek.

Bármely kerti talajon, napos vagy félárnyékos helyen jól megél. Parkos kertrészekbe, cserjecsoportok szegélyébe ültessük. Évelőágyba nem való, mert erőszakosan terjed, más növényeket könnyen elnyom. Termései a késő őszi, téli időszakban is mutatós színfoltot adnak a kertben. Könnyen, jól szárítható, mutatós szárazkötészeti alapanyag.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

  • Méret: 60-80 cm
  • Virágzás: június-július
  • Ültetés: március/április
  • Fényigény: nap, árnyék, félárnyék
  • Télállóság: igen

További információk

Tömeg 0,07 kg
Egyéb tulajdonságok

,

Fényigény

, ,

Magasság

Szín

Virágzási idő

,