790Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom
Cikkszám: 8712494302837 Kategória:
Dél-Amerika trópusi vidékéről származó, gyöktörzses növény, amely inkább magról szaporított egynyáriként ismert.

Bokros növekedésű, sokszorosan elágazó szárán keresztben átellenesen állnak fényeszöld, ovális levelei. A hajtások végén tömegesen nyílnak illatos, tölcséres virágai, gyakran egy tövön is különböző színekben. A virágok délután nyílnak ki, és reggel csukódnak újra össze.

Igénytelen, jól felhasználható növény. Napra vagy árnyékba, közepesen termékeny talajba ültetve is gazdagon virágzik. Falak elé, térhatásrolónak, vagy hulladékterületek takarására ültethetjük. Magjait elszórva magától is újul.

A növény nem képes a szabadban áttelelni. Ezért ősszel, az első fagyok előtt ássuk ki, és a hagyma fölött 5-10 cm-rel vágjuk le a szárat és a leveleket. Tartsuk száraz, fagymentes, szellős helyen a hagymát, amíg a szárcsonk beszárad. Ezután tisztítsuk meg óvatosan a talajmaradékoktól. Ha szükséges, ekkor válasszuk le a sarjhagymákat. A sebfelületek beszáradása után tároljuk száraz, hűvös (5-10 fok), szellős helyen a tavaszi ültetésig. A túl nagy tövek, gumók, szaporítani kívánt rizómák szétvágását, osztását tavasszal, közvetlenül az ültetés előtt végezzük.

Nem télálló.

  • Méret: 40-60 cm
  • Virágzás: június/szeptember
  • Ültetés: április/május
  • Fényigény: nap, árnyék, félárnyék
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: évelőágy, virágszegély, park

További információk

Tömeg 0,12 kg
Egyéb tulajdonságok

,

Fényigény

, ,

Magasság

Szín

Virágzási idő

, , ,