990Ft

Egyéb tavaszi/őszi

SZELLŐRÓZSA: Ősszel és tavasszal is ültethető. Virágzás őszi ültetéskor május-június hónapban, tavaszi ültetés esetén júliustól. Kiváló, hosszan tartó vágott virág. A hagymácskákat ültetés előtt ajánlatos fél napig vízbe áztatni. Szeptembertől a fagyokig, vagy márciustól júniusig ültethető napos vagy félárnyékos fekvésbe. Őszi ültetés esetén az első évben fagy ellen takarni kell tőzeggel vagy lombbal. Az ültetés módja a piktogramon.

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom
Cikkszám: 8712494301175 Categories: ,
Telt virágú kertészeti fajták. Mélyen szeldelt, összetett leveli sűrű, finom hatású lombozatot alkotnak. A virágok a lombozat fölé emelkednek, ugyan csak erősen szeldelt gallérozó levelek fölött nyílnak. Félig telt vagy telt virágúak, a középen tömörülő sötét porzókat több sorban veszik körül a lepellevelek. Általában több, különböző színű fajta színkeveréket forgalmazzák. Napos vagy árnyékfoltos helyre, tápanyagban gazdag talajba ültessük. Gyöktörzseit ültetés előtt 12 óra hosszan áztassuk vízben. Ez megkönnyíti a gyökerek fejlődését és a megduzzadt gyöktörzsön könnyebben találjuk meg a lapos alsó és a hajtás kezdeményekkel rakott felső oldalt.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

  • Méret: 25 – 35 cm
  • Virágzás: május/július
  • Ültetés: március/április, augusztus/október
  • Fényigény: nap, félárnyék
  • Télállóság: takarással télálló
  • Felhasználás: sziklakert, évelőágy, vágott-virág

További információk

Tömeg 0,045 kg
Egyéb tulajdonságok

, ,

Fényigény

,

Magasság

Szín

Virágzási idő

, ,