1 490Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom
Cikkszám: 8712494204360 Kategória: Címke:
Dél-afrikai hegyvidék, füves puszták hagymagumós növénye.

Lándzsás tőlevelei szőrösek, élénkzöld színűek, bordázottak. A 2-3 cm-es, tölcsér alakú virágok egy oldalra néző álfüzért alkotnak. Virágzata hasonlít a fréziáékhoz, de fölfelé álló, nem elhajló. Eredeti élőhelyén gumóit a páviánok tápláléknak gyűjtik.

Humuszban gazdag, termékeny, laza, jó vízelvezetésű talajt, napos, meleg helyet igényel. Évelő ágyba, virágszegélybe csoportosan ültessük.

Nevelhető cserépben, nagyobb virágládában, teraszra, balkonra helyezve is.

A növény nem képes a szabadban áttelelni. Ezért ősszel, az első fagyok előtt ássuk ki, és a hagyma fölött 5-10 cm-rel vágjuk le a szárat és a leveleket. Tartsuk száraz, fagymentes, szellős helyen a hagymát, amíg a szárcsonk beszárad. Ezután tisztítsuk meg óvatosan a talajmaradékoktól. Ha szükséges, ekkor válasszuk le a sarjhagymákat. Azonban ezek a növények nyugalmi időszakban magasabb hőmérsékletet igényelnek. Erre egyes esetekben a következő évi virágzás érdekében van szükség, máskor a túl korai, már télen bekövetkező kihajtást akadályozza meg. (E növények eredeti élőhelyén a tél általában fagymentes, vegetációs időszakuk az enyhe és csapadékos téli, tavaszi, nyugalmi időszakuk pedig forró és száraz nyári hónapokra esik. Tartsuk ezért száraz, meleg (15-20 fok) helyen.

Nem télálló.

  • Méret: 25-30 cm
  • Virágzás: május/június
  • Ültetés: március/április
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: évelőágy, virágszegély, balkonláda, cserepes

További információk

Tömeg 0,15 kg
Egyéb tulajdonságok

,

Fényigény

Magasság

Szín

, ,

Virágzási idő

,