1 490Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom
Cikkszám: 8712494303162 Kategória: Címke:
Dél-afrikai eredetű Crinum fajok kertészeti hibridje. Hagymás.

Hosszú, szalag alakú levelei fényeszöldek, erősen csatornásak. Húsos virágszárán ernyővirágzatban nyílik 5-10 nagyméretű, tölcsér alakú, illatos, rózsaszínű virágja. Fehér változata is ismert.

Védett, meleg helyen, fal tövében, vastag takarással és a téli nedvességtől védve esetleg áttelelhet. Célszerűbb azonban nagyméretű cserépben nevelni, jó minőségű, tápanyagban gazdag virágföldben. A nyár folyamán tartsuk napos, meleg helyen, öntözzük bőségesen, tápoldatozzuk rendszeresen. Gazdagabban virágzik, ha több évig átültetés nélkül, ugyanabban az edényben neveljük.

Ezek a növények nem télállóak. Cserépben nevelhetők, esetleg kifejezetten szobanövények, mégsem tarthatók egész éven át vegetációban, hanem eredeti élőhelyükön kialakult életritmusuk szerint nyugalmi időszakra van szükségük. Ezt úgy hozhatjuk létre, hogy virágzás után, vagy az ősz közeledtével az öntözést fokozatosan csökkentve, hagyjuk növényünk leveleit fonnyadni, majd leszáradni. A leszáradt részeket eltávolítva, a nyugalomba került növényt cserépben hagyva hűvös (5-10 fok) helyen teleltetjük. Az esetlegesen nagyobb cserépbe történő átültetést, vagy a kiélt talaj részleges cseréjét tél végén vagy kora tavasszal végezzük. Ezután a cserepet világos, melegebb helyen tartva, és kezdetben csak mérsékelten, majd hajtásnövekedés megindulásától kezdve bővebben öntözve, a növény ismét fejlődésnek indul.

Nem télálló.

  • Méret: 60-100 cm
  • Virágzás: június/július
  • Ültetés: március/május
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: cserepes

További információk

Tömeg 0,35 kg
Egyéb tulajdonságok

, ,

Fényigény

Magasság

,

Szín

Virágzási idő

,