1 490Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom
Cikkszám: 8712494203752 Kategória: Címke:
Afrikából származó, hagymás növény.

Fényeszöld, párhuzamosan erezett, széles elliptikus levelein vastagabb középér található. Virágzata gömb alakú ernyő, amelyet is, keskeny lepellevelű, hosszú porzószálú, vérvörös színű virágok alkotnak.

Cserepes szobanövény. Jó megvilágítást, a vegetációs időben is csak mérsékelt öntözést kíván. Nyáron kiültethető a kertbe, de üvegezett verandán, szobában is jól érzi magát. A levelek elhalása után mérsékeljük az öntözést, és szinte szárazon, hűvös helyen teleltessük át.

Ezek a növények nem télállóak. Cserépben nevelhetők, esetleg kifejezetten szobanövények, mégsem tarthatók egész éven át vegetációban, hanem eredeti élőhelyükön kialakult életritmusuk szerint nyugalmi időszakra van szükségük. Ezt úgy hozhatjuk létre, hogy virágzás után, vagy az ősz közeledtével az öntözést fokozatosan csökkentve, hagyjuk növényünk leveleit fonnyadni, majd leszáradni. A leszáradt részeket eltávolítva, a nyugalomba került növényt cserépben hagyva hűvös (5-10 fok) helyen teleltetjük. Az esetlegesen nagyobb cserépbe történő átültetést, vagy a kiélt talaj részleges cseréjét tél végén vagy kora tavasszal végezzük. Ezután a cserepet világos, melegebb helyen tartva, és kezdetben csak mérsékelten, majd hajtásnövekedés megindulásától kezdve bővebben öntözve, a növény ismét fejlődésnek indul.

  • Méret: 20-30 cm
  • Virágzás: június-augusztus
  • Ültetés: február/május
  • Fényigény: félárnyék
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: cserepes, szobanövény

További információk

Tömeg 0,09 kg
Egyéb tulajdonságok

,

Fényigény

Magasság

Szín

Virágzási idő

, ,